zondag 13 november 2011

Trend Alert: Col Claudine


Een restje leder en een dosis creativiteit, meer had Rebecca Despeghel niet nodig om aan de slag te gaan en zo haar eerste van vele Col Claudines te maken.  De Gentse creatievelinge (Rebecca is freelance make-up artieste en haarstyliste) had in haar atelier net een haarstukje voltooid en er bleef nog wat leder over, dus besloot Rebecca  voor zichzelf een kettingkraagje te maken.  Veel oooh’s en aaah’s  telkens ze het lederen kleinood droeg. 

Het ontwerp zat knal op de modetendensen en de aanvragen voor een hand-made Col Claudine stroomden binnen.  Rebecca ging steeds meer kettingkraagjes maken met een steeds verfijndere techniek.  Uiteindelijk zette ze een webshop op, maakte businesskaartjes en schuimde met haar ontwerpen marktjes af, wat een nog groter succes teweeg bracht. Op dit moment mag ze zelfs niet heel veel groter worden of ze kan de productie niet meer aan. En uitbesteden, nee , dat ziet ze niet zitten. “Het is net het hele werkproces van het leder snijden, naaien, modeleren en afwerken waar ik plezier uit haal”. 

Het ontwerp van de Col Claudine lijkt zedig en preuts maar in luipaardprint kan het kraagje meteen elke brave outfit naar een gewaagder niveau tillen. De Col Claudine bestaat in een overvloed van kleuren; vurig rood, passe-partout wit, stijlvol cognac of edgy koeprint passeren allen de revue. Voor elke outfit bestaat een passend kraagje. 

Ondertussen zit Rebecca niet stil en is ze alweer bezig met een nieuw ontwerp, waarover ze nog niet veel kwijt wilt. Bovendien wil ze in de toekomst ook graag ‘iets doen met haaraccessoires’. Een carrĂ© Claudine? Wij kijken er al naar uit.









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten