vrijdag 18 november 2011

XXML by Marc Lagrange

Choquerend?
Een beetje misschien...
Erotisch?
Lichtjes…
Controversieel?
Bwa…
Kunstzinnig?
Absoluut…
Vanaf 19 november strijkt de overzichtsexpositie van fotograaf Marc Lagrance XXML neer in Antwerpen.  Dat de foto’s van Lagrange voor contoverse kunnen zorgen bewees hun recente verbanning van sociale media site facebook. De foto’s werden genadeloos bestempeld als porno. De puriteinse Amerikaanse site is duidelijk niet artistiek aangelegd.
Een gigantische banner in de Quellinstraat kondigt de expositie al een tijdje aan. Een banner met bedekte tepels weliswaar, om burgers en stadsbestuur te vrijwaren van het schokeffect van een ontblote tiet.  Achter de banner gaat een statig herenhuis schuil, de gedroomde locatie om de barokke sfeer van de kunstfoto’s extra in de kijker te zetten.  En het is weer eens wat anders als expositieruimte.
Een hommage aan schoonheid, zo is Lagrange’s werk kort samen te vatten. En schoon is het. Akkoord, er zijn veel borsten en toefjes schaamhaar te zien, maar Rubens' vrouwen waar ook niet altijd voornaam gekleed, n’est-ce pas? Bovendien wordt het nooit plat, daar zorgen de verfijnde belichting en artistieke decors wel voor.
Voor de echte liefhebber is er ook een limited edition boek. XXML heeft zijn naam niet gestolen, 70 x 50 cm groot en 28kg zwaar, alstublieft. Daarmee uiterst geschikt om de familie bij het kerstfeest blozende wangen te bezorgen. Het prijskaartje van 1.500 euro is daarmee volledig te verantwoorden.







Maison Lagrange
Quellinstraat 38, 2018 Antwerpen 18
van 19/11/11 tot 19/12/11
woe, do, vrij, za, zo van 11:00 tot 18:00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten